Melkein kuukausi on vierähtänyt ja sain tässä viimein aikaiseksi tehdä tätä yhteenvetoa:

Luvut eivät tietenkään ole tarkkoja, mutta vaihdon aikana omistajaa vaihtoivat ainakin 33 kirjaa! Mielestäni tämä on aika mukava tulos, kun ajatellaan, että kyseessä oli ensimmäinen kirjavaihto ja osallistujia 15 kpl. Tulevaisuudessa vaihtoa on ehdotettu kehitettäväksi enemmän kirjoihin painottuvaksi ja osallistumishintaa on ehdotettu korotettavan. Mielestäni nämä ovat varteenotettavia ideoita. Tässä vaihdossa piti lähettää vähintään yksi kirja, tulevaisuudessa voisi rajana olla enemmänkin kirjoja, riippuen vaihdon kestosta. Miksipä ei kirja kuukaudessa.

Tämänkertaisessa vaihdossa lähetettiin myös teetä, askartelutarvikkeita, kynttilöitä, huivi, heijastin, kahvia, kaktuksensiemeniä, karkkia, avaimenperä, kassi, lankaa, saippuaa, suklaata, kortteja...

Toivottavasti kaikille jäi positiivinen mieli tästä ensimmäisestä vaihdosta. Tämä oli myös ensimmäinen emännöimäni vaihto ja sain idean kirjavaihtoon SKYstä ja SNYstä. Vaihto vaikutti mukavalta idealta, mutta itselläni on peukalo keskellä kämmentä käsitöiden suhteen. Niinpä päätin kokeilla, josko kirjavaihto saisi tuulta alleen. Aiheeksi otin kirjat, vaikka en itse mikään himolukija olekaan, niin kausittaisesti kirjoja menee tiheään tahtiin. Ja vaihdon ajattelin tarjoavan myös uusia lukuvinkkejä osallistujilleen.

Osallistujia on varmaan ihmetyttänyt kuka olen... Ja varmaan myös olette tuumailleet, että minulla on myös toinen blogi, koska harvoin varmaan ensimmäisenä blogina kukaan aloittaa vaihtoa emännöimään. No tästäpä sinne...

Toinen juttu, mikä on varmasti ärsyttänyt osallistujia (ja minua) on hidas päivitystahti blogissa. Tähänkin on syy, ei varmaankaan mikään hyvä, mutta syy kuitenkin. Kun aloitin tämän blogin, olin työtön ja melko pian sain keväällä työpaikan, blogin aloittamisen jälkeen. Välillä teen yli 9 tuntisia päiviä ja työaikani on 8h 24 minuuttia, ja tähän työmatkat päälle, n. 30 minuuttia suuntaansa. Tästä johtuen, en ole ollut kovinkaan motivoitunut päivittelemään tätä blogia iltaisin, kuten en sitä "omaanikaan" ja omatunto on soimannut niin, että korvissa koskee... Mielessä tämä blogi ja vaihto on kuitenkin kokoajan ollut ja innolla olen lukenut ilmoituksia yllätyksistä. Osa on jo ilmoitellut innokkuuttaan emännöimään seuraavaa vaihtoa ja mielelläni luovutan ohjakset uudelle (ja toivottavasti motivoituneemmalle) emännälle. Pistetään taas pian uusi vaihto pystyyn ja kirjat vaihtamaan omistajaa.

Kiitoksia kaikille osallistujille innokkuudesta, kärsivällisyydestä ja mielenkiinnosta!!

Terveisin Kirjailija-Kiivi